27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriAmerika'daki Türk Projesinde Konutlar 90 Bin 400 Dolardan Satışa Çıktı

Amerika’daki Türk Projesinde Konutlar 90 Bin 400 Dolardan Satışa Çıktı

Amerika’daki Türk projesi Breeze De Mar projesi satışa çıktı. Projede fiyatlar 90 bin 400 dolardan başlangıç gösteriyor…

ABD’nin Florida eyaleti Orlando bölgesinde Disney Shop, Disney Eğlence merkezi, NASA Uzay Üssü gibi Orlando’nun outlet alışveriş ve eğlence merkezlerinin tam ortasında yükseliyor.

900 bin metrekarelik alanda bin 364 konuttan meydana gelen Breez De Mar projesinde dünyaca ünlü ValerioMazzoli’nin imzası bulunuyor. Proje Almanya’da faaliyet gösteren ve birçok projeye imza atan Akpınar Sirketler Grubu şirketlerinden olan GAOK Invest LLC tarafından 230 milyon USD’lik satış bedelli ve 97 milyon dolarlık yatırım ile gerçekleştirilecek.

Breeze De Mar Projesinde Fiyatlar 90 Bin 400 Dolardan Başlıyor
Breeze De Mar projesi 1+1, 2+1, 3+1 ve stüdyo olmak üzere toplam 4 çeşit konut tipinden oluşuyor. Projede Sirena stüdyo daireler 56,5 ve 59 metrekare, Saga 1+1 daireler 61,50 ve 64 metrekare, Sedna 2+1 daireler 90 ve 97 metrekare, Samadra 3+1 daireler ise 113,50 metrekare alanlara sahip. Konut fiyatları 90 bin 400 dolar ile 234 bin 600 dolar arasında değişiyor.

2017 Aralık ayında yapımında başlanması planlanan projenin 2018 Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor. Bin 364 konut temel kazarak bodrum değil, toprak üstüne 36 santim beton atılarak hayata geçirilecek ve bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanacak.

Konut Alanlar 10 Yılda Amorti Ediyor
Florida eyaleti Orlando bölgesinde gerçekleştirilen Breeze De Mar projesinde konut alanlar 10 yılda amorti etme hakkına erişebiliyorlar. Yüzde 20 peşin ödeme ile geri kalan kısmı 5 yıldan 30 yıla kadar mortgage kredilendirilmesi GAOK InvestLLC tarafından gerçekleştiriliyor.

Breeze De Mar projesinden konut alarak yatırım yapmak isteyenler proje bitiminden sonra konutlarını GAOK InvestLCC tarafından kiraya verebilecekler. Satın alınan konutun tutarına göre yıllık yüzde 10 net kira geliri sağlanacaktır. Kira gelirleri 10 bin doların altında olduğu takdirde vergi ödenmeyecek. 10 bin doların üstünde olan kira gelirlerinde mortgage taksitleri ödemeleri çıktıktan sonra yıllık gelir 10 bin doların altındaysa yine gelir vergisi ödenmeyecek.

Amerika’da Konut Almak Oturma İzni Almak İçin Yeterli Değil
Breeze De Mar projesinin ortaklarından avukat Cahit Kavut yaptığı değerlendirmede; “Amerika’da 50 farklı eyalet bulunmaktadır. Bu eyaletler de birbirlerinden tamamen kendi kanunları yer almaktadır. Bu projeden konut satın almak, Amerika’da oturma izni almak için yeterli değildir. Amerika’da her şeyi satın alabilirsiniz ancak oturma izni almak için özellikle ticaret ve iş dünyasında yatırımların bulunması gerekmektedir. Bu projeden satın aldığınız konutları kiraya vermek yerine siz oturmayı tercih ederseniz, Amerika’nın size verdiği 6 aylık turist oturum belgesini kullanabilirsiniz. Bu iznin aynı yıl içerisinde tekrar edilebilmesi için yeniden vize başvurusu gerekmektedir.” dedi.

Projeden konut alanlar Amerikan kanunlarına göre sigorta aracılığıyla konut alımlarını teminat altına alacaklar. Herhangi bir sebepten dolayı projenin yarım kalması ya da bitirilememesi durumunda yatırdıkları paralar sigorta tarafından iade edilecektir.

Türkiye’deki satış ofisinin 17 Nisan’da açılışı yapılacak.

Serdar Ortaç Projenin Reklam Yüzü
Serdar Ortaç ve Chloe Ortaç projenin reklam yüzü oldu. Breeze De Mar projesinin reklam yüzü olan Serdar Ortaç ve eşi Chloe Ortaç projenin basın toplantısında da birlikte bulundular. Serdar Ortaç projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede; “Eşim Chloe ile birlikte yatırım yapmak için Miami’de bulunmaktaydık. Eşim daha çok Miami’yi tercih ediyordu fakat bize böyle bir teklif gelince projenin bulunduğu Orlando bölgesini ziyarete gittik. Yeşili ve sakinliği beni ve eşim Chloe’yi oldukça etkiledi. Bizde bu projede yer almaktan yana kararımızı verdik. Yaptığımız anlaşmada eşimle bana 2 adet 2+1, 2 adet 3+1 olmak üzere toplam 4 konut karşılığında projenin reklam yüzü olmayı kabul ettik ve bundan çok mutlu olduk” dedi.

Eyüp İyigün/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz