19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriAltunizade Çamlıca Metro Hattı İçin Düğmeye Basıldı

Altunizade Çamlıca Metro Hattı İçin Düğmeye Basıldı

Altunizade Çamlıca metro hattı için çalışmalara başlandı. Yakın zamanda ihaleye çıkması beklenen metro hattı 4 duraktan meydana geliyor…

Çamlıca Tepesi Sosyal Tesisleri, Ferah mahallesi ve Çamlıca Camii’ne ulaşımı sağlayacak olan Altunizade Çamlıca metro hattı için düğmeye basıldı. 3,48 kilometre uzunluğa sahip olan hat 4 istasyondan meydana geliyor.

425 milyon TL yatırımla yaşama geçirilen Altunizade Çamlıca metro hattı Altunizade istayonundan başlayarak Çamlıca Tepesi Sosyal Tesisleri’nin yer aldığı Çamlıca Tepesi istasyonuna, oradan ise mevcut Üsküdar-Ümraniye Metro Hattının üzerinden devam ederek ve Çamlıca Camii karayolu tünellerinin altından geçerek, caminin batısında yer alacak Çamlıca Cami istasyonunda sona eriyor.

Altunizade Çamlıca Metro Hattı Durakları;
– Altunizade İstasyonu
– Çamlıca Tepesi İstasyonu
– Ferah Mahallesi İstasyonu
– Çamlıca Cami İstasyonu

Esas projeleri hazırlanmış olan Altunizade Çamlıca metro hattı ihaleye çıkarılma aşamasına geldi. Projenin inşaat çalışmalarının 2 yılda tamamlanıp işletmeye alınması planlanıyor.

Proje güzergahı üzerinde yer alacak olan Altunizade İstasyonu aç-kapa tekniği ile inşa edilecek olup, söz konusu istasyonun Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı ile bağlantısı sağlanacak.

Maide KARADAĞ YAKOVİDİS/Emlakmetrekare

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz