14 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriAltına Dayalı Kira Sertifikası Geliyor

Altına Dayalı Kira Sertifikası Geliyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için altına dayalı kira sertifikası üzerinde çalıştıklarını açıkladı…

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için dünyada bir ilk olarak altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası çalışması yapıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye’de yastık altında en az 2 bin 200 ton ve yaklaşık 100 milyar dolar değerinde altın olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. Bunları ekonomiye kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Şimşek, yeni sistemde yatırımcının hem altın değerlendikçe ödeme alacağını hem de devlet tahvilinin kendi ekonomik getirisinden faydalanacağını ifade etti.

Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılacak çalışma hakkında bilgi veren Şimşek, “Hazine, yapacağı bu yeni çalışmayla vatandaşlarımıza iki yeni yatırım enstrümanını sunmuş olacak. Normalde devlet tahviline yatırım yapan yatırımcıya, ana para karşılığında ara dönemde bir getiri sunulmaktadır. Altın tahvilinde de yatırımcıdan toplanacak altın karşılığında ara dönemde yatırımcıya belli bir oranda getiri Türk lirası olarak ödenecektir ve söz konusu getiri altın fiyatlarına endeksli olacaktır. Böylelikle vatandaşımız hem altın fiyatındaki değişimden yararlanacak hem de Hazinenin sunmuş olduğu getiriyi alacak” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz