25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriAltan Elmas: Yabancıya Konut Satışında Seferberlik Başlıyor

Altan Elmas: Yabancıya Konut Satışında Seferberlik Başlıyor

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, yabancıya konut satışı için seferberlik başlatacaklarını açıkladı…

Sur Yapı Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşen Expo Turkey by Qatar fuarına 13 projesiyle birlikte katıldı. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas fuarda emlak editörlerinin sorularını yanıtladı.

Yabancıya Konut Satışında Seferberlik
Yabancıya konut satışının önümüzdeki dönemde gündemde olacağını belirten Elmas, Konutder olarak yabancıya satış için seferberlik başlatacaklarını söyledi. Seferberlik için Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini ifade eden Elmas, Maliye Bakanı ile bir araya gelerek beklentilerini konuşma fırsatı bulduklarını açıkladı.

Bir Günde 10 Milyon TL’lik Sipariş
Fuarların sıcak satış yapma yeri olmadığını ancak sözleşildiğini söyleyen Elmas, fuarın ilk gününde 10 milyon TL civarında sipariş aldıklarını, bunları Türkiye’ye döndüklerinde netleştireceklerini ifade etti. Elmas, “Katar nüfusu çok olmayan bir ülke ama gelir seviyesi ve yatırımcı profili yüksek. Fuarda binlerce insanı ağırlamayı hedeflemedik. Son derece nitelikli 10 tane yatırımcı edinebilsek bizler için ciddi imkan olacağını düşünüyoruz” dedi.

Yabancıya Yüzde 15’lik Satış
Sur Yapı olarak toplam satışlarının yüzde 15’ini yabancılara yaptıklarını belirten Elmas, “19 ülke vatandaşlarına yüzde 15 satış yaptı. Bu rakam yüzde 25’e çok rahat gelebilirdi ancak Anadolu yakasına yabancıyı çekmek zor. Bizim projelerimizin yüzde 65’i Anadolu yakasında. Avrupa yakasındaki projelerimizin sayısını artırıyoruz. Bu projelerle birlikte yabancıya satışımızda artacaktır. Bursa’da çok ilgi görüyoruz. Marka Rezidans projemizde yabancıya satış oranı yüzde 25 oldu” diye konuştu.

Maide KARADAĞ/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz