19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriAlbatros Parkı'nın Satışının İptali İstenecek

Albatros Parkı’nın Satışının İptali İstenecek

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Büyükçekmece Belediyesi tarafından ihaleyle satılan Albatros Parkı arazisinin satışının iptali için hukuki süreç başlatacaklarını açıkladı…

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Başkanı Baran Bozoğlu, Büyükçekmece Belediyesine ait Albatros Parkı olarak bilinen 30 dönümlük arazinin satışının iptali için hukuki süreç başlatma kararı aldıklarını açıkladı.

11 Nisan’da 160 milyon 30 bin TL’ye ihaleyle satılan Albatros Parkı arazisinin planlarıyla ilgili davaların sürdüğünü ifade eden Bozoğlu, “Plan davaları devam ederken belediyenin satış ihalesini gerçekleştirdiğini ve süreci yürüttüğünü öğrenmiş olduk. Bunun, çevre ve doğa açısından oldukça yanlış bir karar, yanlış bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. İstanbul’un tek bir ağaca bile ihtiyacı var, dolayısıyla yeşil alanların mutlaka ve mutlaka korunması lazım” dedi.

Bozoğlu, ihalenin iptali ve satışın durdurulması için inceleme yapacaklarını ve bu karardan dönülmesi için çaba harcayacaklarını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz