16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriAlanya Devlet Hastanesi Danışma ve Tedavi Merkezi açıldı!

Alanya Devlet Hastanesi Danışma ve Tedavi Merkezi açıldı!

Alanya Devlet Hastanesi Danışma ve Tedavi Merkezi’nin açılışını yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘İlklerin ilçesi’ olarak nitelediği Alanya’ya yatırımların yağmaya devam edeceğini söyledi
Alanya Devlet Hastanesi Danışma ve Tedavi Merkezi’nin açılışını yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘İlklerin ilçesi’ olarak nitelediği Alanya’ya yatırımların yağmaya devam edeceğini söyledi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Devlet Hastanesi Danışma ve Tedavi Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Kızlarpınarı Mahallesi, 1515’inci Sokak’ta bulunan merkezin açılışına Alanya Kaymakam Vekili Nazmi Güllü, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, siyasi partilerin temsilcileri ve ilçe protokolü katıldı.

İLKLERİN İLÇESİ
Bakan Çavuşoğlu, Hizmetin küçüğü büyüğü olmadığını belirterek, “Antalya ve Alanya’nın hizmetkarı olarak her türlü yatırımı takip etmek bizim boynumuzun borcu. Madde bağımlılığı önemli bir konu. Meclise gönderdiğimiz tasarıyla okul çevresinde uyuşturucu satanlara yönelik tedbirler aldık ama sadece bu tür tedbirlerle bu çözülemez. Bir madde bağımlısını topluma kazandırmak için sadece bu merkezler yetmez. Alanya’yı bir sağlık merkezine dönüştürmek için çabalarımız sürüyor. Sağlık merkezi olmak istiyorsak daha fazlasını yapmalıyız. Alanya ilklerin ilçesi. Tıp Fakültesi de kuruldu. Alanya’ya ilave 500 yataklı bir hastane açmak için düğmeye bastık” diye konuştu.

MERKEZ ANTALYA’DA BİR İLK
Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, merkezin Antalya’da bir ilk olduğunun altını çize- rek, “İçinde müzik ve spor salonu olan bir merkez. Psikolog, resim ve diğer desteklerden oluşan ekip bulunuyor. Merkezin amacı insan odaklı hizmet. Son 13-14 senedir sağlıkta kapsamlı bir dönüşüm gerçekleşiyor. Tek bir insanın kurtulması dünyanın kurtulması demek” dedi.

VAKIF KURMAK İSTİYOR
BİR Eğitimi Güçlendirme Vakfı kurmayı düşündüğünü belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Alanya’ya devletin tüm kurumlarını kazandırıyoruz. Ticaret Lisesi ve Telekom kavşağına 2 köprülü kavşak yapacağız. Alanya’ya veledrom kazandıracağız. Spor turizmine önem veriyoruz. 2017’de Akdağ kayak merkezi ihaleye çıkacak” dedi.

Sabah

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz