19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriAkzirve Zeytinburnu projesi için düğmeye basıldı!

Akzirve Zeytinburnu projesi için düğmeye basıldı!

Strada projesi ile adından söz ettiren Akzirve Gayrimenkul şimdi de Zeytinburnu’nda yeni bir projeye başlıyor. Akzirve Zeytinburnu projesi için düğmeye basıldı…

 

Geçtiğimiz yıl Bahçeşehir’de inşa ettiği Strada projesi ile adından söz ettiren Akzirve Gayrimenkul şimdi de Zeytinburnu’nda yeni bir projeye başlıyor. Zeytinburnu Ambarlar arsasını geçtiğimiz yıllarda alan firma şimdi proje için düğmeye bastı. Akzirve Zeytinburnu projesi için düğmeye basıldı. Projede ÇED süresi başladı.

2 bin 78 konut, 99 ofis ve 54 ticaret merkezinden oluşacak olan proje karma konsept ile hayata geçiriliyor.

Akzirve Zeytinburnu projesinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire seçenekleri bulunuyor. Projede bir çok sosyal olanak yer alıyor.

Projenin yapılacağı arsa geçtiğimiz Şaubat ayında riskli alan ilan edilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 23 Ocak 2017 tarihli ve 1068 sayılı yazısı üzerine 6306 sayılı Afet Riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunun 2. maddesine göre karar Bakanalar Kurulu’nda 6 Şubat 2017 tarihinde kararalaştırıldı.

Yaklaşık 160 bin metrekarelik alanda şuan Nakliyeciler Sitesi bulunuyor.

Akzirve CEO’su İbrahim Maasfeh konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda bir değerlendirme yapmış ve “Kooperatif arsasında 245 hak sahibi vardı. Yaklaşık her bir kişinin bize maliyeti 1 milyon dolar oldu. Sabırla, hepsiyle tek tek anlaştık. Kimi ev istedi, kiminden ise arsasını nakit aldık. Şimdi oradaki nakliyecilere Hadımköy’de 200 milyon TL yatırımla yeni bir lojistik tesis yapıyoruz. Orasının yapımı bir yıl sürer. O nedenle nakliyeciler Hadımköy’de geçici olarak başka alana taşınacak. Biz de yeni projemizi yıl sonu satışa sunarız” demişti.

 

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz