14 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriAkzirve Zeytinburnu projesi için ÇED gerekli değil kararı!

Akzirve Zeytinburnu projesi için ÇED gerekli değil kararı!

Bahçeşehir’de Strada projesini geliştiren Akzirve Gayrimenkul şimdi de Zeytinburnu’nda yeni bir proje geliştirecek. Akzirve Zeytinburnu projesi için ÇED gerekli değil kararı yayınlandı.

 

Akzirve Zeytinburnu projesi için ÇED gerekli değil kararı yayınlandı. Bahçeşehir’de Strada projesini geliştiren Akzirve Gayrimenkul şimdi de Zeytinburnu’nda yeni bir proje geliştirıyor.

İşte o açıklama;

İSTANBUL ili ZEYTINBURNU , ilcesi Seyitnizam (Merkezefendi) Mahallesi, 3284 Ada, 55 Nolu Parsel mevkiindeki AKZİRVE TURİZM İNŞAAT GAYRİMENKUL YATIRIM TİCARET A.Ş. tarafından yapılması planlanan TOPLU KONUT VE TİCARET MERKEZİ (2078 Adet Konut, 99 Adet Ofis ve 54 Adet Ticaret Merkezi) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince TOPLU KONUT VE TİCARET MERKEZİ (2078 Adet Konut, 99 Adet Ofis ve 54 Adet Ticaret Merkezi) projesi’ne Valiliğimizce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir.

2 bin 78 konut, 99 ofis ve 54 ticaret merkezinden oluşacak olan proje karma konsept ile hayata geçiriliyor.

Akzirve Zeytinburnu projesinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire seçenekleri bulunuyor.

Akzirve CEO’su İbrahim Maasfeh konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda bir değerlendirme yapmış ve “Kooperatif arsasında 245 hak sahibi vardı. Yaklaşık her bir kişinin bize maliyeti 1 milyon dolar oldu. Sabırla, hepsiyle tek tek anlaştık. Kimi ev istedi, kiminden ise arsasını nakit aldık. Şimdi oradaki nakliyecilere Hadımköy’de 200 milyon TL yatırımla yeni bir lojistik tesis yapıyoruz. Orasının yapımı bir yıl sürer. O nedenle nakliyeciler Hadımköy’de geçici olarak başka alana taşınacak. Biz de yeni projemizi yıl sonu satışa sunarız” demişti.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz