29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGüncel ProjelerAkzirve Topkapı projesi metrekaresi 8 bin TL'den satışa çıkacak!

Akzirve Topkapı projesi metrekaresi 8 bin TL’den satışa çıkacak!

Topkapı’da 2 bin 182 bağımsız bölümden meydana gelen Akzirve Topkapı projesi basına tanıtıldı…

Akzirve’nin 4 yıl önce satın aldığı Topkapı Nakliyeciler Sitesi arazisi üzerinde geliştirilecek olan Akzirve Topkapı projesi basına tanıtıldı.

Lansman Eylül’de

4 yıldır üzerinde çalışılan proje için bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Akzirve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Maasfeh katıldı. Resmi süreçlerin bitiği projede 1 milyar TL bir yatırım olacak. Lansmanının Eylül ayında yapılması planlanan Akzirve Topkapı projesinde arsa bedeli 250 milyon dolar. Proje firmanın öz kaynağı ile gerçekleştirilecek.

‘Proje lokasyon açısından çok değerli’

Proje tanıtım toplantısında konuşan Maasfeh lokayonun çok değerli olduğunu belirterek ‘Hemen yakınımızda Avrasya Tüneli ve İDO iskelesi bulunuyor. E-5’in yanında konumlanıdrılan proje lokasyon açısından oldukça değerli bir bölge. Bu değerli lokasyon için uzun sürelerce Tabanlıoğlu Mimarlık Ofisi ile çalıştık. Projenin yüzde 70’i konuttan meydana geliyor’ açıklamasını yaptı.

Ruhsat alındı

2017 yılında ruhsat alınan projede satışa yönelik çalışmalar şuan devam ediyor. İçinde 1 oda 1 salondan 5 oda 1 salona kadar bir çok konut tipi bulunan Akzirve Topkapı projesinde daireler otutulabilecek büyüklükte tasarlandı. Toplamda 2 bin 182 bağımsız bölümden meydana gelen Akzirve Topkapı projesinde daire adedei 1736.

Çeşitli sosyal alanlar

Trafikten arındırılmış bir proje olacak olan Topkapı Akzirve projesinde giriş çıkışlar kolay tasarlanmış durumda. Projede çeşitli sosyal olanaklar bulunuyor. Maasfeh ‘Bu projenin eski halini biliyorsunuz. Yüzlerce ağır vasıta araziye girip çıkıyordu. Biz bölgede bu proje ile değer katıyoruz’ değerlendirmesini yaptı.

‘Yabancıya satış istenilen seviyede değil’

Yabancıya satış aslında istediğimiz seviyede değil. İstanbul’da yabancıya satışlar çok karışık. Strada projesinde yabancıya satış yüzde 10-15 civarında oldu. Ama burası daha merkezi lokasyonda olan bir bölge. Projede ağırlıklı olarak bölgenin insanına satış yapılması planlanıyor.

Teslimler 36 ay sonra

Akzirve Topkapı projesinde yer alan konuların 36 ay sonra teslim edilmesi planlanıyor. Bu arsada hak sahipleri 244 kişi. Projede 244 daire hak sahiplerine verilecek. Maasfeh ‘Buradaki kiracılarda yıkım sırasında herhangi bir sıkıntı olmadı. Hak sahipleri ile birebir anlaştık. ‘ dedi.

52 bin metrekare yeşil alan

Projede yeşil alan algısı çok önemseniyor. 52 bin metrekare yeşil alandan meydana gelen Akzirve Topkapı projesinde kamuya açık 18 bin metrekare yeşil alan firma tarafından terkedildi. Ancak o bölgede halka açık olarak yeşillendirilecek ve peyzaj çalışmaları yapılacak. DS Mimarlı kile yeşil alanların çalışıldığı projede yeşil alanlar göz dolduracak.

Metrekaresi 8 bin TL’den başlıyor

Akzirve’nin yeni projesi Akzirve Topkapı projesinde yer alan konutların metrekaresi 8 bin TL ile 12 bin TL arasında değişiyor.

Yeni projeler geliyor!

Zeytinburnu ve Maslak tarafında yeni proje çalışmaları olduğunu belirten Maasfeh, yeni projeler üreteceklerini belirtti. Masfeh İstanbul’un her bölgesinin kentsel dönüşüm bölgesi olduğunu ve kentsel dönüşüm çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

‘Seçimden sonra konut satışında rekor kırılır’

Konut satışları ile ilgili değerlendirme yapan Maasfeh konut sektörü için yapılan düzenlemeleri de değerlendirdi. Maasfeh ‘Doğru lokasyon, doğru fiyatlama ve doğru projede güçlü bir de finansman olursa bir projenin başarısız olması imkansız. KDV ve tapu harcının indirilmesi ile temennimiz bu yıl konut satışında rekor kırmak. Kısmet olursa seçimden sonra bir rekor satış hızı yakalanacak. Özel bir çalışma ile ilk konut alan kişiye bir takım kolaylıklar yapılması lazım. Bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilir ve projeden projeye değişiklik gösterebilir ben konut sektöründe olumsuzluk görmüyorum’ dedi.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz