28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriAkfen GYO 2021’in İlk Yarısında Gelirlerini 63.9 Milyon TL’ye Ulaştırdı

Akfen GYO 2021’in İlk Yarısında Gelirlerini 63.9 Milyon TL’ye Ulaştırdı

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (Akfen GYO) gelirleri 2021 yılının Ocak – Haziran aylarında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 182 artış göstererek 63.9 milyon TL’ye çıktı. Akfen GYO’nun gelirlerinin salgın öncesi döneme göre %33 artış göstermesi dikkat çekti.

Akfen GYO Genel Müdürü Sertaç Karaağaoğlu, %161’lik bedelli sermaye artışı ile bu seneki üçüncü sermaye artışını gerçekleştireceklerini belirterek, “Bu sayede sermayemiz 8 ayda yaklaşık 5 kat büyümüş olacak. Finansallarımızı daha da güçlendirip, borçluluğumuzu azaltarak kar payı dağıtan bir yapı haline gelmeyi hedefliyoruz” diye konuştu

Akfen Gayrimenkul Ortaklığı’nın (Akfen GYO) gelirleri 2021 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 182 artış gösterdi. Bu önemli artışla birlikte geçen yılın ilk 6 ayında Akfen GYO’nun tüm portföyünden elde ettiği gelir 22.6 milyon TL iken, 2021’de bu rakam 63.9 milyon TL’ye çıktı. Akfen GYO’nun gelirlerinin artışı salgın öncesi döneme göre yüzde 33 artması dikkat çekti.

Akfen GYO tarafından yayınlanan Haziran ayı aylık yatırımcı raporuna göre, yaşanan bu önemli artışta şirketin gelirlerinin korunması için 2021 yılıyla birlikte varlık portföyünün Bodrum Loft Tatil Köyü ve Isparta-Kütahya Öğrenci Yurtları ile zenginleştirilmesi etkili oldu.

2021 yılında 21 otel, 2 öğrenci yurdu, 1 ofis binasından oluşan portföyün Euro bazında toplam kira geliri, Haziran ayında, bir önceki yıl aynı ayına göre %198 artışla 1.5 milyon Euro’ya, TL bazında ise %302 oranında artışla 15.1 milyon TL’ye çıktı.

“Pandemi Öncesi Dönemi 2 Yıl Erkenden Yakaladık”
Akfen GYO’nun portföyünün geçen yılsonuna kadar şehir otellerinden oluşması sebebiyle pandemi kaynaklı gelir düşüşlerinin yüzde 54’ü bulduğuna dikkat çeken Akfen GYO Genel Müdürü Sertaç Karaağaoğlu, “Biz de bu senenin başından itibaren çok hızlı ve yeni adımlar atarak hem portföyümüzü pandemi etkisini bertaraf edecek şekilde zenginleştirdik, hem de mevcut portföyün kira kontratlarını lehimize iyileştirerek gelirlerimizde önemli artışların yolunu açtık. Turizmde 2023’ten önce normalleşme beklenmezken, biz attığımız bu adımlarla gelirlerimizi 2 sene daha önce taşımayı başardık” diye konuştu.

Akfen GYO olarak %161’lik bedelli sermaye artışı ile bu seneki üçüncü sermaye artışını gerçekleştireceklerini ifade eden Karaağaoğlu, “Bu sayede sermayemiz 8 ayda yaklaşık 5 kat büyümüş olacak. Finansallarımızı daha da güçlendirip, borçluluğumuzu azaltarak kar payı dağıtan bir yapı haline gelmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz