29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriAHMET AKBALIK: DEVLET KONUT FİNANSMANI İÇİN YENİ MODELLER GELİŞTİRMELİ!

AHMET AKBALIK: DEVLET KONUT FİNANSMANI İÇİN YENİ MODELLER GELİŞTİRMELİ!

Bir çok proje üreten Özak GYO yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık bugün katıldığı bir Televizyon programında konut sektöründe GYO’ları değerlendirdi…

Bir televizyon programında konut sektörü hakkında değerlendirmeler yapan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık GYO’larla ilgili düşüncelerini aktardı. GYO’ların özellikle varoluş sebeplerinin maketten satış olduğunu düşünen Akbalık 1992’de GYO’ların kentsel dönüşüm için kurgulandığını belirtti.

‘GYO’lara bir takım düzenlemeler gelmesi gerekiyor’
Gayrimenkul sektöründe 2002’de bir hareket başladığını ancak istedikleri seviyeye gelmediğini belirten Akbalık, ‘GYO’lara bir takım düzenlemeler gelmesi gerekiyor. İnşaat sektöründeki hem maliyet hem analiz verileri ile işlem yapılması gerekiyor’ açıklamasında bulundu.

‘Biz kurumsal yapımız gereği GYO olmayı tercih ettik’
Toplam markalı konut oranı yüzde 17 olduğunu belirten Akbalık Özak’ın kurumsal yapısı gereği GYO olmayı tercih ettiğini sözlerine ekledi. Akbalık ‘Türkiye’de GYO’lara kayma olması gerekiyor ancak bir kayma yok. Biz daha kurumsal yapımızın gereğinden dolayı bunu tercih ettik’ dedi.

‘Gayrimenkul sektörünün önü açık’
Artık markalı konutlara çok önem verildiğini belirten Ahmet AKkbalık, ‘Siz bir konut yapıp kapısına bekçi koyup buna rezidans derseniz bu çok işlemiyor artık. Türkiye’de artık 1 milyon 400 bin konut üretiyor. Biz gelişen bir ülkeyiz. Gayrimenkul’ün önümüzdeki süreçti her zaman önü açık’ dedi.

‘Devletin çok iyi planlama yapması gerekiyor’
Devletin de çok iyi planlama yapması gerektiğini düşündüğünü belirten Akbalık tek başına şuandaki mevcut bankaların kaynaklarını kullanmamak gerektiğini söyledi. Ucuz bankalardan kredi kullanmak gerektiğini belirten Akbalık buna Eximbank’ı örnek gösterdi.

‘Yurtdışında projeler geliştirmek lazım’
Gayrimenkulde markalaşmanın yolunun tanınmaktan geçtiğini belirten Akbalık yurtdışında projeler geliştirmek gerektiğini belirtti. Akbalık konuyla ilgili’Yurtdışında da projeler geliştirmemiz gerekiyor. Ben eminim ki bugün gayrimenkul şirketlerinin bir çoğu yurt dışında proje gelişirebilirler’ dedi.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz