2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriAdnan Polat: "Konut Sektöründe Alıcılar İçin Koşulların En Uygun Olduğu Dönem"

Adnan Polat: “Konut Sektöründe Alıcılar İçin Koşulların En Uygun Olduğu Dönem”

Piyalepaşa İstanbul projesinin 2. etabında satışlar başladı. Piyalepaşa İstanbul 2. etap için düzenlenen toplantıda konuşan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, konut sektöründe alıcılar için koşulların en uygun dönem olduğunu söyledi…

Türkiye’nin en büyük ve en önemli kentsel dönüşüm projelerinden olan Piyalepaşa İstanbul’da 2. etap satışlarına başlandı. Toplam 205 konuttan oluşan ikinci etapta konut alıcılarına özel kampanyalarda sunulacak. Projede metrekare fiyatları 10 bin 500 TL’den başlıyor. 7 bin 500 TL’den satışa çıkan ilk etaplarda yüzde 35 bir prim getirisi sağlandı. İkinci etap satışlarında yüzde 35 peşin 60 ay 0 faiz veya yüzde 35 peşin 120 ay yüzde 0.45 faiz seçenekleriyle konut sahibi olunabiliyor. Piyalepaşa İstanbul projesi bittiğinde yüzde 100’e yakın prim bekleniyor.

İkinci etap satışlarıyla ilgili düzenlenen toplantıya katılan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ve Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, Piyalepeşa İstanbul projesi ikinci etabı ve konut sektörüyle ilgili değerlendirmede bulundular.

“İnşaatın En Zor Kısmını Atlattık”
İnşaatın neredeyse yüzde 45’inin yer altında olduğunu söyleyen Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “İnşaata başladığımızdan beri 4 bin araçlık otopark inşaatını bitirdik. İnşaatın en önemli kısmını atlattık. Bundan sonra inşaatta hızlı bir ilerleme olacak” dedi.

“Konut Alıcısı Lehine Böyle Bir Piyasa Görmedim”
Toplam 205 konutu satışa çıkardıklarını söyleyen Adnan Polat, “Hayatım inşaatlarda geçti, 40 yıldır inşaatın içindeyim alıcı lehine böyle bir piyasa hiç yaşamadım. Parası olup dövizde altında başka bir yerde tutanlara tavsiyem kesinlikle konut almanın işyeri almanın gayrimenkul almanın bundan daha iyi bir zamanı olamaz derim. Fiyatlar düştü ve satış vadeleri, faizler çok iyi. Bu fırsat bir daha gelmez diye düşünüyorum. Ben hep şunu gördüm Türkiye’de krizlerden sonra ekonomide inanılmaz bir hamle başlıyor. Bütün fiyatlar yükseliyor. Bu anlamda da gayrimenkuller prim yapıyor. Burada da aynı şey olacak. Bu sıkıntılı dönem inşallah referandum sonrası durulur. Referandum sonrası fiyatlarda ciddi bir artış olacak. Bu dönemde Türkiye’de herkes yatırım yapsın ve daha sonra başını taşa vurmasın çağrısını yapıyorum” dedi.

“Deprem Felaket Olmadan Tedbir Almalıyız”
İstanbul’u büyük bir depremin beklediğini hatırlatan Polat “Merkezi Marmara olmak üzere İstanbul’da ciddi bir deprem bekleniyor. Bizim hızlı bir şekilde tebdir almamız lazım. Kentsel dönüşüm yasası bana göre Türkiye’de yapılan en önemli yasalardan biri. Faaliyetler oldukça tecrübeler kazandıkça değiştiriliyor. İlgili bakanlarımızla konuşuyoruz, bizden bilgi de alıyorlar. Kentsel dönüşüme hem yatırım yapan insanlar hem bununla bire bir muhattap olan arazi sahipleri, hak sahipleri ve kiracıların bir an evvel anlaşmalarını ve kentsel dönüşüme katkıda bulunmalarını istiyorum. Bir felaket olmadan tedbirini almaya çalışıyoruz. Buradaki vatandaşların kentsel dönüşümde daha makul olup yatırımcılara yardımcı olmaları lazım” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile bir araya geldiklerini belirten Polat, “Kentsel dönüşüm yasasında yeni bir düzenleme yapılacak. Bakanlık bizden kentsel dönüşümle ilgili bilgiler istedi. Onları da önümüzdeki hafta paylaşacağız. Kentsel dönüşümde bakanlığın belediyenin ve özel sektörün işbirliğinde çalışıyor olması oldukça memnun edici bir olay” diye konuştu.

“Projede Hak Sahiplerini Mağdur Etmeden Anlaşıyoruz”
Piyalepaşa İstanbul projesinde 300-400 bina yıktıklarını, anlaşma aşamasında ise 100’e yakın binanın kaldığını söyleyen Polat, sadece gecekondularla anlaşmanın yetmediğini hak sahiplerinin yanı sıra kiracılarında kalbini kırmadan işi çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Polat, “İnsanlar evlerinden çıkmak istemiyor. Biz onlarla konuşarak kalplerini kırmadan mağdur etmeden anlaşmaya çalışıyoruz. Biz buradaki herkese şehrin merkezinden biraz uzakta Toki’nin yaptığı dairelerden teklif ediyoruz. Biraz zaman alıyor ama yavaş yavaş anlaşıyoruz” dedi.

“Piyalepaşa İstanbul Projesinin İşletmesini Biz Yapacağız”
2020 yılında herşeyin tamamen bitip devreye girmiş olacağını ifade eden Polat, bu tarz projelerde bitirmenin yeterli olmadığını uzun süreli yaşamında yönetilmesi gerektiğine dikkat çekti. Standartın düşmemesi açısından projeyi kendilerinin işleteceklerini söyleyen Polat, bunun için 6 ay önce Piyalepaşa Yönetim A.Ş’yi kurduklarını ve çalışmalara başladıklarını ifade etti. Projede aidatların yaşam standartları düşmeden ekonomik şartlara çekeceklerini de söyledi.

Kaan Yücel:”Piyalepaşa İstanbul Projesinde Polat İsmi Güven Veriyor”
Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, projede ilk etapta satışa çıkan konut tiplerinin alternatifinin azalmasından dolayı 205 konutluk ikinci etabı satışa sunduklarını söyledi. İlk etaptaki blokların 2018 yılında, 2. etaptaki blokların 2019 yılında, ticari kısımların ise 2020 yılının başında teslim edileceğini belirtti.

Kaan Yücel, Piyalepaşa İstanbul projesinin oldukça ilgi görmesinden dolayı memnun olduklarını bu projenin hem Beyoğlu hem de İstanbul için çok önemli olduğunu belirterek, şehir merkezindeki bu projeye ilginin sebebinin 4 ana başlıkta toplandığını belirtti. Yücel, “İlki 60 yıllık sektörün en önemli güvenilir firmalarından olan Polat Holding’in bulunması. İkincisi lokasyonun şehir merkezinin içinde bulunması. Üçüncüsü her konut alıcısına özel satış ve ödeme koşulları uygulanması. Dördüncü olarak da konut ofis otel ve çarşı sokakları ile çok önemli ve farklı konsepti bulunması” dedi.

Kaan Yücel:”Arazinin Yüzde 100 Bize Ait”
Mülkiyetle ilgili hiçbir sorunlarının olmadığını söyleyen Yücel, “Burada arazinin yüzde 100’ü bize ait. Tapusu olanlarla yüzde 100, tapusu olmayanlarla ise yüzde 60 seviyesinde anlaşma başarısı sağladık. Geriye kalanını bu sene halletmeyi düşünüyoruz” dedi.

Eyüp İYİGÜN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz