17 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriAdalar'da 2B arazilerine günübirlik tesis izni!

Adalar’da 2B arazilerine günübirlik tesis izni!

İstanbul’un göz bebeği Adalar’da 2B arazilerine günübirlik tesis izni veriliyor.

 

İstanbul’un  göz bebeği olan ve Prens Adaları diye adlandırılan Adalar’da 2B arazilerine günübirlik tesis izni veriliyor. İstanbul’un Adalar ilçesinde, butik otelciliğin ve ev pansiyonculuğunun önü açıldı. Bölgede zemin katlara dubleks izni getiriliyor.

1976’da Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından “koruma alanı” ve 1984 yılına Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından “SİT alanı bütünü” ilan edilen Adalar’ın nüfusunun bu uygulama ile birlikte 5 katına çıkacağı konuşuluyor.

2012 yılından bu yana çalışmalarının sürdürüldüğü imar planları Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu gündemine geldi. Planlar kurulda onaylanırsa İBB meclisine sunulacak ve daha sonra da askıya çıkacak.

Adalar Savunması’ndan konu ile ilgili şu açıklama geldi; “Adalar’ın günübirlik rekreasyon turizmine daha fazla açılmasına, Adalar’ın doğal alanlarının insan müdahalesiyle ehlileştirilerek ticarileştirilmesine, Adalar’ın kara ve deniz yaşamının ve kıyı eko-sistemin tahrip edilmesine, konut ve yapı stoğunun imar rantı yaratacak tarzda artırılmasına yönelik nitelikleriyle Adalar’ın geleceği için önemli tehlikeler içeriyor.”

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz