3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriAdalar İmar Planı Koruma Kurulu'nda

Adalar İmar Planı Koruma Kurulu’nda

Adalar’ın nüfus yoğunluğunu artıracak olan 1/1000 ölçekli yeni imar planı İstanbul 5 numaralı Koruma Kurulu’na geldi. Kurul onaylarsa plan askıya çıkacak…

Adalar’ın 1/ 1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Adalar Belediyesi tarafından onaylandıktan sonra İstanbul 5 numaralı Koruma Kurulu’nun önüne geldi.

Yeni imar planı Koruma Kurulu tarafından onaylanırsa, uygulamaya konulacak. Yeni plan, 7 yıl önceki son nüfus sayımında 14 bin görünen Adalar nüfusunu 76 bine çıkarıyor. Planın en büyük eksiklerinden biri de onaylı kıyı kenar çizgisi paftalarının kullanılmaması. Kıyı Kanunu gereği kıyı kenar çizgisine 50 metre mesafeye kadar yapılaşma yasağı bulunuyor. Bu dikkate alınmadığından adalarda kıyıların imara açılması tehlikesi baş gösteriyor.

Adalar 1/5000’lik Adalar Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’da 21 Eylül 2011’de onaylanmış ancak nüfusun artması, kıyıdaki kaçak yapıların yasallaştırılması gibi bazı risklerden dolayı idare mahkemesine taşınmıştı. İptali istenen planının davası sürerken, 1/1000’lik plan teklifi yapıldı. Koruma Kurulu ve Tabiat Varlıkları Komisyonu onaylarsa plan askıya çıkacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz