3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriAAYB'nın Yönetim Kurulu Türkiye'deki Enerji Projelerini Destekliyor

AAYB’nın Yönetim Kurulu Türkiye’deki Enerji Projelerini Destekliyor

Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın (AAYB) Yönetim Kurulu, Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası’na (TSKB) Türkiye Hükümeti’nden gelen bir garanti desteğiyle 200 milyon Amerikan Dolarına varan kredi miktarı için onay verdi.

Konuyla ilgili hazırladığımız bültenin detaylarını ekte değerlendirmenize sunuyorum. Yer verme şansınız olursa çok seviniriz.

Teşekkürlerimizle, iyi çalışmalar
Bahar Yapıcılar
AAYB’nin İlk Ön-Kredilendirme İmkanı, Türkiye’deki Yenilenebilir Enerji Projelerini Destekliyor

Pekin, Çin— Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın (AAYB) Yönetim Kurulu, Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası’na (TSKB) Türkiye Hükümetinden gelen bir garanti desteğiyle 200 milyon Amerikan Dolarına varan kredi miktarı için onay verdi. Kredi, özellikle yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projeleri için uzun vadeli finansmanı destekleyecektir.

Türkiye’de altyapı için uzun vadeli bir finansman açığının varlığı, projelerin yeniden finanse edilmesine veya riskin devredilmesine yol açmaktadır. Bu proje, oluşan boşluğu doldurmaya yardımcı olacak. Yatırım ayrıca, Türk hükümetinin yenilenebilir enerji sektörüne özel sektör katılımını teşvik eden Yenilenebilir Enerji Destek Mekanizması “YEKDEM” e hak kazanabilecek yenilenebilir enerji projelerini de destekleyecek.

AAYB Başkan Yardımcısı ve Baş Yatırım Sorumlusu DJ Pandian; “Türkiye’nin bankacılık sektöründe uzun vadeli sermaye kısıtlamalarının azaltılmasına yardımcı olacağı için Türkiye’de bir finansal aracı ile ilk defa kredi verme programımız için TSKB ile ortaklık yapıyoruz” dedi. Sürdürülebilir altyapıyı teşvik etme ve Asya’ya özel sermaye yatırımını harekete geçirme misyonumuz ile uyumlu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz