Ana SayfaGündem HaberleriGALATAPORT İSTANBUL SÖMESTİRDE ÇOCUKLARA SANAT, YARATICILIK VE LEZZET DOLU ATÖLYELER SUNUYOR

GALATAPORT İSTANBUL SÖMESTİRDE ÇOCUKLARA SANAT, YARATICILIK VE LEZZET DOLU ATÖLYELER SUNUYOR

Galataport İstanbul, çocuklar için tasarladığı etkinlik takvimiyle sömestir tatiline
renk katıyor. Sanat ve gastronomi temalı atölyelerin yer aldığı geniş aktivite programı; 17 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında farklı yaş aralığındaki çocukları yaratıcılıklarını keşfetmeye, ilham almaya ve yeni beceriler kazanmaya davet ediyor.

Fotoğraflara linkten ulaşabilirsiniz: we.tl/t-J7pmhTs5wC

Galataport İstanbul, yarıyıl tatili boyunca yaratıcılık ve el becerilerini destekleyecek atölye ve aktivitelere ev sahipliği yapıyor. Farklı disiplinleri bir araya getiren geniş program kapsamında çocuklar, sanatın farklı dallarında ve gastronomi alanında üretmenin keyfine varacak.

Taş Kağıt Makas Atölyeleri; resim, seramik ve geri dönüşüm konseptli çalışmalarla 4-10 yaş aralığındaki çocukların hayal gücünü harekete geçirecek. “Bir Ressamın İzinde Çerçeve Tasarımı” etkinliğinde, Picasso’nun kübizm akımından ilham alınarak üç boyutlu ahşap çerçeveler oluşturulacak. “Seramik Modelleme” aktivitesinde seramik hamurundan küçük aksesuarlar, “Atık Kağıtlardan Tohumlu Obje Yapımı” faaliyetinde geri dönüşüm kağıtları ve renkli tohumlarla özel kağıt ve objeler yaratılarak hem doğaya özgü ögelerin tanınması hem de kreatif yanların konuşturulması sağlanacak. “Kış Temalı Aranjman” atölyesinde figürler ve farklı materyallerle masal gibi kış aranjmanları hazırlanırken, “Kış Temalı Banner Tasarımı” etkinliğinde mevsimsel figürler ve eğlenceli baskı teknikleri renkli ve neşeli banner’lara hayat verecek.

5-12 yaş grubu, Kahve Dünyası Çikolata Atölyesi’nde çikolatanın hikayesinin anlatımı eşliğinde markanın en sevilen tatlarıyla tanışacak. Mezzaluna Pizza Atölyesi ise 6-12 yaş aralığındaki çocukları mutfağın eğlenceli dünyasında yaratıcı bir yolculuğa çıkaracak. Şeflerinden esinlenen çocuklar, hayallerindeki pizzayı elleriyle hazırlamanın mutluluğunu yaşayacak.

İstanbul Modern’in çocuklara kültürel ve sanatsal bir bakış açısı kazandırmak üzere hazırladığı kapsamlı etkinlik serisi de 19 Ocak’tan 30 Ocak’a kadar 7-10 yaş aralığındaki çocuklara sanatın farklı ifade biçimlerini keşfetme, üretim ve yorumlama becerilerini geliştirme fırsatı sunacak. “Mikro Formlarla Sanat”, “Hazır Nesne ile Heykel”, “Duvarların Resmi”, “Soyut ve Soyutlama”, “Kentin Kolajları”, “Lekeler ve Çizgiler”, “Benim Manzaram”, “İmgelerle Otoportreler”, “Lirik mi Geometrik mi?” ve “Modern Figüratif Resimler” başlıkları altında gerçekleşecek atölyeler, sanatsever çocukları çok yönlü bir keşif macerasına davet edecek.

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin “Bir An, Bir Hikaye” Resim Atölyesi; resmi tek bir an üzerinden görsel anlatı ve hikaye kurma, ifade aracı olarak ele alacak. “Bir An, Bir Form” Heykel Atölyesi’nde çocuklar; heykeli “bir şeye benzetmek” için değil, elleriyle bir an ve duyguyu anlatmak için kullanacak.

5 yaş üzeri için tasarlanmış Masterpiece Atölyeleri’nin 31 Ocak ve 1 Şubat’ta hayata geçireceği bilim, sanat ve üretim temalı atölyeler, çocuklara eğlenceli bir atmosferde yeni beceriler edinme olanağı tanıyacak. “Eğlenceli Bilim Atölyesi”, “Heykel Atölyesi”, “Kurabiye Süsleme” ve “Resim Atölyesi” adlı çalışmalar, merak duygusu, el becerisi ve yaratıcılığı destekleyecek.

Doğuş Otomotiv Plus’ın ailelerin de eşlik edebileceği “Bardak Boyama Çocuk Atölyesi”, 7 yaşın üzerindeki misafirlere bardaklarını boyayarak yaratıcılıklarını özgürce ifade edilebilecekleri bir üretim sürecini detaylandıracak. “Alper Tüydeş ile Gerçek Doğa Hikayeleri” ise çocuklar ve ailelerini Türkiye’den gerçek doğa karşılaşmalarının anlatıldığı kısa hikayeler aracılığıyla doğayla empati kurmaya çağıracak. Görsel anlatım ve interaktif sorularla desteklenen atölye; merak duygusunu beslerken, doğayı gözlemleme, koruma bilinci ve canlılarla saygılı ilişki kurma temalarını sade ve ilham verici bir dille ele alacak.

Taş Kağıt Makas Atölyeleri*:

17 Ocak, 12:00: Bir Ressamın İzinde Çerçeve Tasarımı
17 Ocak, 14:00: Seramik Modelleme
18 Ocak, 12:00: Atık Kağıtlardan Tohumlu Obje Yapımı
18 Ocak, 14:00: Seramik Modelleme
23 Ocak, 12:00: Kış Temalı Aranjman
23 Ocak, 16:00: Bir Ressamın İzinde Çerçeve Tasarımı
24 Ocak, 12:00: Atık Kağıtlardan Tohumlu Obje Yapımı
24 Ocak, 14:00: Kış Temalı Banner Tasarımı
25 Ocak, 12:00: Seramik Modelleme
25 Ocak, 14:00: Kış Temalı Aranjman
*Biletli – Galataport İstanbul mobil uygulamasından alınacak kodlarla %30 indirimli (Sınırlı sayıdaki kodlar etkinlikten iki gün önce yayınlanacak olup, @galataportistanbul Instagram hesabından duyurulacaktır.)

Kahve Dünyası Çikolata Atölyesi*:

23 Ocak, 14:00
*Galataport İstanbul mobil uygulamasından alınacak kodlarla ücretsiz katılım (Sınırlı sayıdaki kodlar etkinlikten iki gün önce yayınlanacak olup, @galataportistanbul Instagram hesabından duyurulacaktır.)

Mezzaluna Pizza Atölyesi*:

30 Ocak, 11:00
*Biletli – Galataport İstanbul mobil uygulamasından alınacak kodlarla %30 indirimli (Sınırlı sayıdaki kodlar etkinlikten iki gün önce yayınlanacak olup, @galataportistanbul Instagram hesabından duyurulacaktır.)

 

İstanbul Modern Atölyeleri*:

19 Ocak, 10:30-12:30: Mikro Formlarla Sanat
19 Ocak, 13:30-15:30: Hazır Nesne İle Heykel
20 Ocak, 10:30-12:30: Duvarların Resmi
20 Ocak, 13:30-15:30: Soyut ve Soyutlama
21 Ocak, 10:30-12:30: Kentin Kolajları
21 Ocak, 13:30-15:30: Modern Figüratif Resimler
22 Ocak, 10:30-12:30: Lekeler Ve Çizgiler
22 Ocak, 13:30-15:30: Benim Manzaram
23 Ocak, 10:30-12:30: İmgelerle Otoportreler
23 Ocak, 13:30-15:30: Lirik Mi Geometrik Mi?
26 Ocak, 10.30-12:30: Mikro Formlarla Sanat
26 Ocak, 13:30-15:30: Hazır Nesne İle Heykel
27 Ocak, 10:30-12:30: Duvarların Resmi
27 Ocak, 13:30-15:30: Soyut Ve Soyutlama
28 Ocak, 10:30-12:30: Kentin Kolajları
28 Ocak, 13:30-15:30: Modern Figüratif Resimler
29 Ocak, 10:30-12:30: Lekeler Ve Çizgiler
29 Ocak, 13:30-15:30: Benim Manzaram
30 Ocak, 10:30-12:30: İmgelerle Otoportreler
30 Ocak, 13:30-15:30: Lirik Mi Geometrik Mi?
*Biletli – Galataport İstanbul mobil uygulamasından alınacak kodlarla %30 indirimli (Sınırlı sayıdaki kodlar etkinlikten iki gün önce yayınlanacak olup, @galataportistanbul Instagram hesabından duyurulacaktır.)

 

Masterpiece Atölyeleri*:

31 Ocak, 12:00: Eğlenceli Bilim Atölyesi
31 Ocak, 14:00: Heykel Atölyesi
1 Şubat, 12:00: Kurabiye Süsleme
1 Şubat, 14:00: Resim Atölyesi
*Biletli – Galataport İstanbul mobil uygulamasından alınacak kodlarla %30 indirimli (Sınırlı sayıdaki kodlar etkinlikten iki gün önce yayınlanacak olup, @galataportistanbul Instagram hesabından duyurulacaktır.)

 

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Atölyeleri*:

20 Ocak, 13:00: “Bir An, Bir Hikaye” Resim Atölyesi
20 Ocak, 14:00: “Bir An, Bir Form” Heykel Atölyesi
21 Ocak, 13:00: “Bir An, Bir Hikaye” Resim Atölyesi
21 Ocak, 14:00: “Bir An, Bir Form” Heykel Atölyesi
22 Ocak, 13:00: “Bir An, Bir Hikaye” Resim Atölyesi
* Galataport İstanbul mobil uygulamasından alınacak kodlarla %30 indirimli (Sınırlı sayıdaki kodlar etkinlikten iki gün önce yayınlanacak olup, @galataportistanbul Instagram hesabından duyurulacaktır.)

 

Doğuş Otomotiv Plus Atölyeleri*:

24 Ocak, 13:30-15:30: Alper Tüydeş ile Gerçek Doğa Hikayeleri
31 Ocak, 13:00-14:00: Bardak Boyama Atölyesi
31 Ocak, 15:00-16:00: Bardak Boyama Atölyesi
* Galataport İstanbul mobil uygulamasından alınacak kodlarla %30 indirimli (Sınırlı sayıdaki kodlar etkinlikten iki gün önce yayınlanacak olup, @galataportistanbul Instagram hesabından duyurulacaktır.)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz