30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ MANİSA AKGEDİK YUNUSKENT’TE REKOR BAŞVURU!

TOKİ MANİSA AKGEDİK YUNUSKENT’TE REKOR BAŞVURU!

TOKİ tarafından Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yapımına başlanan 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nin bin 500 konuttan oluşan 2’nci etap konutlarının hak sahipleri noter huzurunda gerçekleştirilen kurayla belirlendi.

TOKİ’nin 2014 yılında ilkini düzenlediği Ulusal Mimari Yarışması’nın Ege Bölgesi birincisi olan Manisa Akgedik Sosyal Konutları’nın ikinci etabındaki bin 500 konutun kura çekimi yapıldı. 17-18 Temmuz tarihlerinde yapılan kura töreninde ilk gün orta gelir grubu kapsamındaki 3+1 planında inşa edilen bin 62 konutun kurası çekildi. Konutlara 17’si şehit ailesi, 215’i engelli olmak üzere 5 bin 253 başvuru yapıldı. İkinci gün alt gelir grubuna dönük üretilen 2+1 planındaki 438 konutun kura çekimiyle devam eden törende konutlara 4’ü şehit ailesi, 188’i engelli ve 560’ı emekli olmak üzere 3 bin 503 başvuru yapıldı.

KENTE DEĞER KATAN YENİ BİR YAŞAM MERKEZİ

Konutun yanı sıra 12 derslikli ilkokul ve ortaokul ile 25 dükkân ve iki caminin de bulunduğu yerleşim alanının nitelikli sosyal çevre imkânı sunan ve aynı zamanda kente değer katan yeni bir yaşam merkezine dönüştürülmesi hedefleniyor.

2014 yılından bu yana sosyal konut projelerinde mahalle konseptini uygulayan TOKİ’nin Manisa Akgedik Sosyal Konutları projesi, yatay ve yerel mimarinin en güzel örnekleri arasında yer alıyor. Konutların dış cephelerinde geleneksel mimari yapı elemanları yalın bir dille işlenerek, projeye özgü mimari kimlik oluşturulurken, bahçe, rekreasyon ve oyun alanlarında ve iç avlular ile yapılar arasında kalan yeşil alanlar daha fonksiyonel hâle getiriliyor.

“TÜM ETAPLAR TAMAMLANDIĞINDA 20-22 BİN İNSAN YAŞAYACAK”

1 milyon 550 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Akgedik Yunuskent projesinin 119 bin metrekare alan üzerinde kurulan ilk etabındaki bin 101 konutun kura çekimi TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’ın da katılımıyla geçtiğimiz ay yapılmış, anahtarlar coşkulu bir törenle hak sahiplerine verilmişti.

Turan, törende yaptığı konuşmada tüm etaplar tamamlandığında 20-22 bin insanın yaşayacağı Akgedik projesinin örnek uygulamalardan biri olduğuna dikkat çekerek, sadece Akgedik projesiyle şehre yapılan yatırımın 800 milyon TL olduğunu vurguladı.

KİŞİ BAŞINA 18 METREKARE YEŞİL ALAN

Büyük bir seyir ve rekreasyon alanının inşa edileceği projede kişi başına 18 metrekare yeşil alan düşüyor. Trafik sorununun yaşanmaması için ise yolları olabildiğince geniş tutuluyor. İnsanı odağa alarak şekillendirilen projeyle, farklı ekonomik gelir seviyesine sahip olan vatandaşların huzur ve güven içinde yaşayacağı yeni bir mahalle kuruluyor.

Toplamda 5 bin 500 konuttan oluşan Akgedik Yunuskent’te, 21 eğitim kurumu, pazar yeri, iki hastane, yedi ibadethane, 14 oyun parkı, beş ticaret merkezi, yedi kent meydanı da yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz