29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriÇevre ve Temizlik Vergisi Ödeme Tarihleri 2018

Çevre ve Temizlik Vergisi Ödeme Tarihleri 2018

Çevre ve temizlik vergisi ödeme tarihleri 2018’de hangi günler belli oldu. İşte Çevre ve temizlik vergisi ödeme tarihleri…

Çevre ve temizlik vergisi ödeme tarihleri Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklandı. Ödeme tarihlerine geçmeden önce verginin detaylarından bahsedelim.

Tüm konut ve işyeri sahiplerinden belediyeler tarafından alınan bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Çevre ve temizlik vergisi beyannamesi konut ya da işyeri değiştirirken yeni hak sahibi tarafından bir kere verilir. Beyan sonrası her yıl vergi 2 taksit şeklinde ödenir.

Çevre ve temizlik vergisini bina, apartman, işyeri sahipleri ödemek zorundadır. Vergiden yalnızca Genel ve Özel İl İdareleri, üniversiteler, yardım kuruluşları, üniversitelere bağlı binalar, ibadethaneler, elçiliklerin kullandıkları binalar, konsolosluklarda çalışanların ikamet adresleri muaftır.

Çevre ve Temizlik Vergisi Ödeme Tarihleri 2018
Çevre ve temizlik vergisi 2018 1. taksiti 1 Mart 2018 tarihinde başlayıp 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Çevre ve temizlik vergisi 2018 2. taksiti ise 1-30 Kasım tarihleri arasında ödenecek.

Maide KARADAĞ YAKOVİDİS/Emlakmetrekare

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz