2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem Haberleri'7 milyon binanın yenilenmesi gerekiyor'

‘7 milyon binanın yenilenmesi gerekiyor’

Başbakan Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Çevre Projeleri Açılış Töreni’ne katıldı. Yıldırım törende ‘7 milyon binanın yenilenmesi gerekiyor’ dedi…

 

Başbakan Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Çevre Projeleri Açılış Töreni’ne katıldı. Törende yaptığı konuşmada “15 yılda memleketin bir ucundan diğer ucuna uzanan yeni bir Türkiye inşa ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi, şehirlerimizi ihya etmek üzere önemli bir hamle başlattık” dedi.

Yıldırım, “İstanbul keza… Türkiye çapında olaya baktığımız zaman yanlış hatırlamıyorsam 7 milyon binayı yenilemek gerekiyor. 100 milyar liralardan bahsediyoruz. Peki bunları daha baştan düzgün yapsaydık, önce kanalizasyonu, suyu, parselleri, garajı, yeşil alanı sonra binayı yapsaydık. İki kere masraf olmayacaktı” dedi.

“Şehirlerimizi 7’den 70’e herkesin huzur içinde, hayatını sürdüreceği bir hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Nihai hedefimiz bu. Buna uygun adımlar kararlılıkla atılıyor. Elbet her şey bir anda olmuyor. Bu bir dönüşüm, bu bir ihya hareketi ve zaman içerisinde daha ideal hale gelecek.” diyen Yıldırım, 200’den fazla yerde kentsel dönüşüm, rezerv alan, riskli alan ilan ettiklerini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz