3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaDiğer65 Yaş Ve Engelli Aylık Maaşları Ne Kadar Oldu!

65 Yaş Ve Engelli Aylık Maaşları Ne Kadar Oldu!

Haziran ayında açıklanan enflasyon rakamlarından sonra memur maaşlarına gelen zam oranları sosyal yardım alan vatandaşlara yapılacak ödemelerde de arttı.Zamlı maaşlar Ağustos ayından itibaren yapılacak.

65 Yaş Aylığı 637 TL Oldu

65 yaşını doldurmuş yoksul vatandaşlara yapılan ödemeler aylık 637 TL oldu.65 yaşını doldurmuş yoksul vatandaşları bu ödemelerden yararlanabilmesi için herhangi bir yerden ücret almaması,Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan herhangi bir geliri olmaması şartı aranıyor.

Engelli Aylığı

Engelli aylığı bağlanması farklı engelli oranlarına göre değişiyor.Hayatını başkasının yardımı olmadan sürdüremeyen ,en az engelli oranı %70 olan yoksul vatandaşlara yapılan yardım 763.69TL olacak.763.69 TL aylık bağlanması için en az %70 engelli,18 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük yoksul vatandaş olma şartı aranıyor.

Ayrıca engelli oranı %40-69 oranında olan kendi hayatını sürdürebilmek için kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen yoksul vatandaşlara 509.13 TL aylık yardım yapılacak.

18 yaş altında en az %40 oranında engelli çocukları olan yoksul ailelere aylık ödemeler 509.13 TL olacak.

65 Yaş ve Engelli Aylıkları İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Herhangi bir geliri olmayan yoksul ve engelli vatandaşlar 65 yaş aylığı,engelli aylığı ve evde bakım maaşlarını bağlatmak için ikametgah ettikleri bölgedeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurulması gerekiyor.Yaşlı aylığı için başvurularında herhangi bir belge talep edilmiyor.Engelli aylığı başvurularında sağlık kurulu raporu isteniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz