18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem Haberleri600 Bin TL'lik Konut Borsada 400 Bin TL

600 Bin TL’lik Konut Borsada 400 Bin TL

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, 600 bin TL’lik konutu borsada 400 bin TL’ye satmalarına rağmen bireysel küçük yatırımcıların çekindiklerini söyledi…

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Anadolu Ajansı muhabirlerinden Bahattin Gönültaş ile Sevgi Ceren Gökkoyyun’a açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de bireysel küçük yatırımcıların borsadan uzak durduklarını söyleyen Karadağ, “Örneğin müteahhidin ve TOKİ’nin 600 bin liraya sattığı daire borsada 400 bin lira. Buna rağmen insanlar çekiniyor. Gerçekten konut mu, tapu verilecek mi, sanal bir şey mi, anlayamıyorlar” dedi.

Borsa İstanbul aracılığıyla konutları doğrudan tüketiciye sunduklarını ifade eden Karadağ, “Gerçekten tapu vereceğiz. Hatta bürokratik süreçleri azaltacağız, adresine tapusunu göndereceğiz. Şahıs bazında gayrimenkul sertifikası yatırımı yapanlar yeterli sertifikayı topladıklarında, konutu ister oturmak için kullanabilecek, isterse tapuyu almadan sertifikasını satarak kazancını realize edebilecek. Bu çok güzel bir yatırım. 600 bin liralık konutu 400 bin liraya satıyoruz, inandıramıyoruz.” diye konuştu.

Yeni Şafak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz