14 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem Haberleri50 bin sosyal konuta 2 günde 11 bin başvuru!

50 bin sosyal konuta 2 günde 11 bin başvuru!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 50 bin sosyal konut hamlesine talep yağdı. 2 günde yaklaşık 11 bin kişi kuraya katılmak için bankalara başvurdu.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Vatandaşlarımız projeye yoğun ilgi gösterdi. Gelen talep beklentimizin üzerinde” diye konuştu. Başvurular 19 Nisan’da bitecek.
TOPLU Konut İdaresi’nin (TOKİ) 67 ilde 140 proje ile başlattığı 50 bin konutluk sosyal konut hamlesi büyük ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 5 Mart’ta açıkladığı, 6 Mart’tan itibaren de başvuruların alınmaya başladığı sosyal konutlara dün sabah itibariyle yaklaşık 11 bin talep geldi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “2 günlük talep toplama süresi içinde vatandaşlarımız projeye büyük ilgi gösterdi ve beklentimizin üzerinde talep geldi. Konutların 10 katı talep gelebilir. Çağrı merkezi arı kovanı gibi. İnternet sitemiz kilitlendi” dedi.

36 AYDA TESLİM

Sosyal konutların teslim tarihleri hakkında bilgi veren Ömer Bulut, “Bu projeleri ihale sürecine getirmeye başladık. 2 bin konutun ihale süreci başladı. İdaremiz bu projelerin ihalesini gerçekleştirecek ve inşaatları da bitirilip en geç 36 ay içinde konutlar hak sahiplerine teslim edilecek” diye konuştu. Yeni projelerin aile, komşuluk ve mahalle kültürünü yaşatacak az katlı yatay mimariyi esas alan konutlardan oluşacağını vurgulayan Bulut, “Burada önem ve öncelik verdiğimiz hususların başında binalarımızın az katlı olması geliyor. Yeni başlatılan bazı projeler de İstanbul Ayazma gibi revize ediliyor. Yüksek kat olanları azaltıyoruz. 5 katı geçmeyecek” dedi.

MALİYETİ 9.7 MİLYAR

50 bin konutun tamamının TOKİ arsalarında hayata geçeceğini belirten Bulut, projelerin toplam maliyetinin 9.7 milyar lira olduğunu dile getirdi. Bulut, sosyal konut hamlesiyle dar gelirli vatandaşa konut imkanı sağlanırken, inşaat sektörüne ve istihdama da katlı sağlanacağını dile getirdi.

Fiyatlar Nasıl?

2+1 konutların büyüklükleri 75 ile 85 metrekare arasında değişiyor. Fiyatlar 116 bin 400 liradan, peşinatlar 13 bin 968 liradan, taksitler 388 liradan başlıyor. Bu evlere 240 ay vade yapılıyor.

Büyüklükleri 110 ile 128 metrekare arasında değişen 3+1 konutların fiyatı 170 bin 720 lira, peşinatlar 17 bin lira, taksitler 759 liradan başlıyor. Bu konutlarda vade 180 ay.

2+1 konutların taksit ödemeleri konut teslimlerinden sonra başlayacak. Konut satış vadelerinde faiz uygulanmayacak. 6 ayda bir memur maaşlarına yapılan zam çerçevesinde artış yapılacak.

3+1 konutlarda ödemeler ise sözleşmeden sonra başlayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz