19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem Haberleri5 milyarlık tasarruf

5 milyarlık tasarruf

Betek Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, “Cari açığın kapatılmasına katkı sağladık. Çevreye de 8.9 milyon ton karbondioksit salınımını engelledik” diye konuştu.

 

Filli Boya Yalıtım Grubu olarak pazara sundukları Capatect Isı Yalıtım Sistemi ile 2003’ten bu yana ısı yalıtımı ile 4.9 milyon haneye 5 milyar lira tasarruf ettirdiklerini ifade eden Betek Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, “Cari açığın kapatılmasına katkı sağladık. Çevreye de 8.9 milyon ton karbondioksit salınımını engelledik” diye konuştu.

1993 yılında stratejik bir hamleyle inşaat boyaları alanında Almanya’nın en büyük boya markası Caparol ile teknolojik işbirliğiyle boya sektörüne adım attıklarını ifade eden Betek Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, “2001 yılında ilk günden hedeflediğimiz boya sektörü liderliğine ulaştık. 2003 yılı Betek tarihinde önemli bir mihenk taşı niteliğinde yer alıyor. Bu tarihte ısı yalıtımı alanındaki faaliyetlerimize başladık. Filli Boya Yalıtım Grubu olarak yüksek performansa sahip Capatect Isı Yalıtım Sistemi’ni pazara sunduk. 2003’ten bu yana kadar yaptığımız ısı yalıtım ile 4.9 milyon hane halkına 5 milyar TL tasarruf ettirerek cari açığın kapatılmasına katkı sağladık. 165 bin binaya 125 milyon metrekare ısı yalıtımı yaparak 4.2 milyar metrekare daha az doğalgaz kullanımı gerçekleştirdik. Çevreye 8.9 milyon ton karbondioksit salınımını engelledik. Bu rakam Bolu ormanlarının yıllık karbondioksit emiliminin 6.5 katına eşdeğerdir” dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz