5 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem Haberleri5 bin kişi kira sertifikası için 1 ton altın getirdi!

5 bin kişi kira sertifikası için 1 ton altın getirdi!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Şehitkamil’deki Ziraat Bankası’nın İbrahimli şubesini ziyaret etti.

 

Şimşek, vatandaşların yastık altındaki altınlarını getirerek, Hazine’den tahvil almaya veya kira getirisi elde etmeye başladığını dile getirdi.

Şimşek, “Şu ana kadar 5 bin kişi, bir ton altın getirip kira sertifikası veya tahvil aldı. Bu da yaklaşık 150 milyon liraya tekabül ediyor. Böylelikle hem altın sahibi kardeşlerimiz kazanıyor hem de devletimiz ve ülkemiz kazanıyor. Sistemle beraber altın sahibi, altınını Hazinenin güvencesine veriyor. Böylelikle de hem çalınma veya kaybolma riskinden kurutuluyor. Burada aslında Hazinenin borç ihtiyacı yok. Ülkemizin tasarrufları düşük. Altınlar yastık altında bekliyor. Tasarrufları ekonomiye kazandırmak lazım. Çünkü şu an atıl bir kaynak. Tahminen şu an ülkemizde 100 milyar dolar yastık altında altın var. Bu çok büyük bir kaynak” şeklinde konuştu.

Şimşek, “Altın yine sizin. İstediğiniz zaman gelip altınınızı alabilirsiniz, 6 ayda bir de getirisi hesabınıza yatırılacak.” dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz