28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem Haberleri4. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi Gerçekleşti

4. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi Gerçekleşti

4. kez organize edilen Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi yapıldı. Kongrede kentsel dönüşüm ve modern şehirleşme sürecinde dar gelirlilerin mağdur edilmemesi hususu vurgulandı…

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi İstanbul Swiss Otel’de gerçekleşti. Kongreye katılan Samut AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşümünün ve modern şehirleşme çalışmalarının yapıldığını hatırlatarak, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetin büyük gayretine dikkat çekti.

Samut; “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden bugüne gelen bu bilinci, Türkiye’yi Dünya genelinde ön plana çıkartmıştır. Ülkenin modern Dünya ile yarışmasına vesile olan ülke genelindeki modern şehirleşme gayretlerini gittiğimiz tüm Anadolu şehir ve ilçelerinde görüyoruz. Bu yüzden Türkiye tarihinin en şanslı dönemini yaşamaktadır” diye konuştu.

Modern şehirleşmenin önemine dikkat çeken Samut, bir uyarı da bulunarak özellikle dar gelirli ailelerin kentsel dönüşüm ve modern şehirleşme yolunda mağdur edilmemeleri hususunu vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz