15 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem Haberleri3. Köprü YHT Hattı Yüksek Planlama Kurulu'nun Onayına Sunuldu

3. Köprü YHT Hattı Yüksek Planlama Kurulu’nun Onayına Sunuldu

3. Köprü üzerinden geçerek olan Gebze ve Halkalı’yı birbirine bağlayacak 124 kilometrelik yüksek hızlı tren hattı Yüksek Planlama Kurulu’nun onayına sunuldu…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yeni Yüksek Hızlı Tren hatları için düğmeye bastı. Bu kapsamda yatırım programına alınan çalışmalardan Ankara-Sivas YHT projesi 2018 yılı sonunda tamamlanacak. Erzincan-Erzurum-Kars hızlı demiryolu hattında proje hazırlama ihalesine bu yıl içerisinde çıkılacak. 245 kilometrelik Sivas-Erzincan hızlı tren projesinin ise ilk etabı olan Sivas- Zara arası altyapı ön yeterlilik ihalesi ise gerçekleştirildi.

İstanbul’a Yeni Hat
Toplam 124 kilometre uzunluğundaki Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Yeni Havalimanı-Halkalı YHT hattı yatırım programına alınmak üzere Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayına sunuldu.

İstanbul ile Edirne arasını bir saate indirecek Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi 150 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule ve 80 kilometrelik Halkalı (Ispartakule)-Çerkezköy olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. İki kısım içinde bu yıl içinde yapım ihalesine çıkılması hedefleniyor.

Ankara-İzmir yüksek hızlı demiryolu ve Bursa-Bilecik hızlı demiryolu projelerinin ise 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. Antalya-Burdur/Isparta- Afyonkarahisar-Kütahya-Eskişehir ve Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren projelerinde de kesin proje hazırlama çalışmaları sürüyor. Mersin-Adana-Osmaniye- Kahramanmaraş-Gaziantep arasındaki kesimlerde proje yapım ile altyapı yapım çalışmaları devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz