2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem Haberleri3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli İçin Güzergah Çalışmaları Başladı

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli İçin Güzergah Çalışmaları Başladı

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinin zemin etüt çalışmaları başladı. 1 yılda tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında projenin güzergahı da netleşmiş olacak…

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesini kazanan Yüksel Proje çalışmalara başlıyor. Yüksel Proje, karada ve denizde derin sondaj çalışmaları yaparak zemin verilerini tespit edecek. Çalışmaların bir yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

Boğazın altından geçecek olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinde tek tüpte hem karayolu hem de demiryolu geçiş yapacak. Günde 6.5 milyon yolcunun yararlanacağı 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinin 5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Tünelin metro ayağı Avrupa Yakası’nda E-5 aksında İncirli’den başlıyor ve İstanbul Boğazı’ndan geçerek Anadolu yakasında Söğütlüçeşme’ye kadar uzanıyor. İkinci ayağı Avrupa yakasında TEM Otoyolu aksında Hasdal kavşağından başlıyorn ve İstanbul Boğazı’ndan geçerek Anadolu yakasında Çamlık kavşağına bağlanan 2×2 şeritli karayolu sisteminden oluşacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz