3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleri3. Havalimanı'nın Sürdürülebilirlik Raporu'na Uluslararası Onay

3. Havalimanı’nın Sürdürülebilirlik Raporu’na Uluslararası Onay

3. Havalimanı’nın Sürdürülebilirlik Raporu uluslararası Küresel Raporlama Girişimi tarafından onaylandı…

İstanbul’da yapımına devam eden 3. Havalimanı’nın Sürdürülebilirlik Raporu tamamlandı. İGA tarafından GRI G4 Temel (Core) ilkeleri ışığında hazırlanan 2016 Sürdürülebilirlik Raporu, Küresel Raporlama Girişimi (GRI) tarafından onaylandı.

Rapor ile ilgili konuşan İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu, “Sürdürülebilirlik ilkemizle, kararlarımızı hem çevresel ve sosyal hem de ekonomik açıdan değerlendiriyoruz; hep ileriyi ve daha iyisini hedefliyoruz. Uluslararası standartlar çerçevesindeki titiz çalışmalarımızla tüm dünyaya her açıdan örnek bir havalimanının nasıl yapılacağını gösteriyoruz” dedi.

İnşaatı tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı için yapılan sürdürülebilirlik planları, sürekli gelişim ilkesi çerçevesinde işletme dönemini de kapsayacak şekilde planlandı.

İGA, Aralık 2016’da yenilenen ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazanmış ve belgeyi havacılık ve karşılaştırmalı sektörlerde alan ilk firma olmuştu. İGA, 2016 planlamasında projeyi USGBC (Amerikan Yeşil Binalar Konseyi) tarafından oluşturulan LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) ve ABD merkezli Sürdürülebilir Altyapılar Enstitüsü (ISI) tarafından sertifikasyonu yapılan Envision Rating System gibi uluslararası sertifikalarla da taçlandırmayı hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz