26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleri3. Havalimanı'nın Altyapı Bağlantıları R&M'e Emanet

3. Havalimanı’nın Altyapı Bağlantıları R&M’e Emanet

3. Havalimanı’nın network’ünün kablo altyapısını Reichle & De-Massari üstlendi. 3. Havalimanı için toplamda 45 farklı R&M ürünü seçildi…

İlk fazının 2018 yılında açılması planlanan 3. Havalimanı’nın son teknolojiler kullanılarak kurulacak bilişim ve iletişim network’ünün kablo altyapısını İsviçre merkezli Reichle & De-Massari (R&M) üstlendi.

Modern hava taşımacılığında artan şekilde BT sistemlerinin kullanılması ve ona olan bağımlılık, yüksek performanslı kablo ağının tüm iç ve dış telekomünikasyon yanında diğer operasyonel uygulamalar ve hizmetler için de kritik bir platform olmasına neden oluyor. R&M CEO’su Michel Riva, İstanbul’daki yeni havaalanının bölgedeki en büyük projeleri olmasının yanında dünyada da dahil oldukları en büyük projelerden biri olduğunu belirtti.

Birinci fazın yapım aşamasında R&M, toplam uzunluğu 4 bin 500 kilometre olan bakır kablo ve bin 600 kilometreyi aşan fiber optik kablo sağlayacak. Şirket, havacılık sektörü için gerçekleştirdiği büyük çaplı projelerde elde ettiği derin uzmanlık sayesinde kablo altyapısını 2018’in ilk çeyreğinde bitirmeyi hedefliyor. Bu yüksek performanslı kablo ağı güvenlik, polis ve gümrüğün ICT altyapısını da içeren kilit havaalanı sistemlerini birbirine bağlayacak ve destekleyecek. Bu sistemlerin her biri kendine özel renk kodlaması da dahil olmak üzere çeşitli uyarlamalara ihtiyaç duyuyor. Toplam kurulacak RJ45 portlarının sayısı projenin ilk fazında 90 bini geçecek.

Yeni havaalanını inşa eden İGA, en kritik veri merkezi altyapısını dünyanın en yüksek yoğunluktaki fiber kablo yönetim çözümü olan R&M’in en son ve en yenilikçi çözümü Netscale’i de içeren ürünleriyle tasarladı. Havaalanının çok büyük boyutları göz önüne alındığında R&M, tüm kablo altyapısını merkezileştiren ve otomatikleştiren, üstün altyapı yönetim çözümü R&MinteliPhy ile de destekliyor. Bu sayede yönetim çok kolaylaşırken İGA’nın BT ekibi de ihtiyaç duyulduğunda ağı hızla ve rahatlıkla ölçeklendirebilecek.

3. Havalimanı için toplamda 45 farklı R&M ürünü seçildi. R&M, sadece bu projeye özel uzman bir ekibi sundukları çözümlerin kurulumu aşamasında inşaat alanında bulunmak üzere görevlendirdi. R&M bu kalitenin garantisi olarak da yeni havaalanında kurulan kablo altyapısında 25 yıllık performans garantisine sahip olan R&Mfreenet sistemlerini sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz