4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem Haberleri3 Boyutlu Yazıcıyla 24 Saatte Ev İnşa Edildi

3 Boyutlu Yazıcıyla 24 Saatte Ev İnşa Edildi

Rus kökenli Apis Cor şirketi 3d yazıcı ile 24 saatte 38 metrekarelik ev inşa etti…

Günümüzde büyük bir ilgiyle kullanılan 3 boyutlu yazıcılar inşaat sektöründe fazla ilgi görmüyor. 3 boyutlu yazıcı ile ev yapmak için yazıcın çok büyük olması gerekir bu da maliyetleri arttırıyor. Apis Cor isimli firma bu durumu ortadan kaldıracak bir yöntem geliştirdi.

Şirketin ilk projesi Stupino şehrinde 3d yazıcı ile 24 saatte üretilen 38 metrekarelik bir ev. 10 bin 134 dolar maliyetle hayata geçirilen evin içerisinde ihtiyaç olan herşey bulunuyor. Bu paraya temel, duvarlar, tavan, çatı, duvar izolasyonu, pencereler ve iç yer döşemesi dahil. Diğer eşyalar ise projenin destekçisi Samsung tarafından sağlanmış.

Üç boyutlu yazıcı hakkında bilgi vermek gerekirse, günde 100 metrekarelik alan inşa edebilen üç boyutlu yazıcının gövdesi 360 derece dönüyor, beton fışkırtan kolu 8,5 metreye kadar uzayabiliyor ve gövdesi 3,1 metreye kadar yükselebiliyor.

İlk aşamada bu teknoloji kullanılarak deprem ve selden hasar görmüş bölgelerde küçük ve hızlı evler inşa edilebilir. Ayrıca düşük maliyetli tek katlı evlerden oluşan siteler kurulabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz