27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaDiğerDekorasyon2024 Yılı Mutfak Dekorasyonunda Sakinlik ve Doğallık Aranıyor

2024 Yılı Mutfak Dekorasyonunda Sakinlik ve Doğallık Aranıyor

Mikonos Esintisiyle Doğal Tonlar Mutfaklara Dönüyor

Ailebağlarını güçlendiren, dostlukları pekiştiren ve lezzetin zevkini çıkaran özelbir yer olan mutfaklar, 2024 yılı trendleri ile kendinizi en iyi hissedeceğinizbir yaşam alanına dönüşüyor. Evden çalışma sisteminin hayatımıza girmesiylebirlikte mutfak adalarının hem çalışma alanı hem de işlevsel depolama alanıolarak mutfağın odağında olduğunu söyleyen Bodrum Mutfak Mobilya KurucusuMustafa Güneri, “2024 yılı trendlerinde Mikonos esintisiyle buluşan tasarımlarsıklıkla göreceğimiz temalardan olacak. Ahşap, bambu ve geri dönüştürülebilirmalzemeler gibi doğal unsurlar sıcaklık getirecek. Mutfağı daha sade ve düzenligösterecek tasarımlar ön planda olacak ve işlevsellik kazandıracak tasarımlaren çok tercih edilen modellerden olacak” dedi.

Yemek yapma amacını aşan mutfaklar; günün yorgunluğununatıldığı, bir araya gelip dost buluşmalarının gerçekleştiği ve sevdiklerinizlekeyifli anlar yaşayabileceğiniz buluşma noktası haline geldi.

Derli toplu bir görünüm arzulayan kullanıcıların çokfonksiyonelli tasarımlara yöneldiğine dikkat çeken Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri, “Bu tasarımlardadepolama alanının bol olması, eşyaların düzenli bir şekilde saklanması,kullanımı kolay ve ergonomik özellik taşımasına dikkat ediliyor. Minimalistdüzenlemeler, düz renkler, özellikle beyaz ve yeşil tonları 2024 yılı mutfaktasarımlarında ön planda bulunuyor. Mikonos esintisiyle beyaz ve sıcak ahşaptonları mekânlara sakinlik ve huzur katarken yeşil renk tonları da doğal biratmosfer oluşturuyor. Aynı zamanda bu tasarımlarla minimal alanlarda ferahlıkhissiyatı yaratmak kaçınılmaz oluyor. Doğal ve sürdürülebilir malzemeler, 2024 mutfaktasarımlarında da öne çıkıyor. Ahşap, bambu, geri dönüştürülmüş malzemeler gibidoğal unsurlar, evlere sıcaklık ve zarafet katıyor” dedi.

Evden çalışma sisteminin yaygınlaşmasıyla birliktemutfaklarda önemli bir yere sahip olan mutfak adalarında konforun esasalındığını söyleyen Güneri, “Mutfakadası boyunun kişiye özel ayarlanabildiği, rahatlıkla hareket edilebilen vemalzeme yapısı hafif olan tasarımlar en çok tercih edilenler arasında.Aydınlatma konsepti de mutfak dekorasyonunda kilit bir rol üstleniyor.Mutfaklarda genellikle beyaz ve doğal ışık tercih edilirken, mutfak dolaplarınaentegre edilen led ışıklar mutfağı daha göz alıcı hale getiriyor ve en uçnoktaya bile ulaşmanıza olanak tanıyor” açıklamasında bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz