10 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleri2023'e kadar tüm içecek ambalajlarında depozito uygulamasına geçilecek

2023’e kadar tüm içecek ambalajlarında depozito uygulamasına geçilecek

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, plastik poşetle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, plastik poşetle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, “Yıllık 440 olan kişi başı plastik poşet kullanımı 5 yıl içinde 40a düşürülecek. Şehirlerimizdeki atık problemini minimuma indirmiş olacağız. 2023e kadar tüm içecek ambalajlarında da depozito uygulamasına geçeceğiz” dedi.
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya’da düzenlenen ’2023e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı’nın sonuç bildirgesini açıkladı. Bakan Kurum, 2 gündür geleceğe dair önemli konuları masaya yatırıp tartıştıklarını ve müzakere ettiklerini söyledi. Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2023 yılına kadar yılda en az bir defa olmak üzere düzenlenmesi planlanan 2023’e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı’nın ilkini Antalyada gerçekleştirdiklerinden bahsetti.

’ÇEVREYE DUYARLI SANAYİLEŞMENİN ÖNÜ AÇILMIŞ OLACAK’
Toplantının sonuç bildirgesini okuyan Bakan Kurum, mekansal strateji planı sayesinde, tarım ve turizm arazileri korunarak, çevreye ve doğaya karşı duyarlı yeni sanayi alanları oluşturulacağını söyledi. 2023 yılına gelindiğinde tüm illerde makro ve mikro düzeyde mekansal planların hazırlanacağını aktaran Bakan Kurum, “Tüm yatırımlar bu plan çerçevesinde hayata geçirilecek. Çevreye duyarlı sanayileşmenin önü açılmış olacak. Yine bunun yanında, ilgili tüm kanunların çatısı mahiyetinde olacak, değer esaslı uygulamalardan yatay yapılaşmaya, sürdürülebilirlikten şeffaflığa kadar tüm alanlarda yeni şehircilik vizyonumuza uygun olarak 3194 sayılı imar kanununda köklü bir değişiklik yapılacak” dedi.

’YILDA EN AZ 300 BİN KONUT DÖNÜŞTÜRÜLECEK’
Kentsel dönüşüm seferberliği başlattıklarını vurgulayan Bakan Kurum, il ve ilçe bazında hazırlanacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi ile insan ve çevre odaklı dönüşüm projeleri hayata geçirileceğinin altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz