25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGüncel Emlak Haberleri2 bin 280 TL taksitle ev! Sosyal konut ödemeleri!

2 bin 280 TL taksitle ev! Sosyal konut ödemeleri!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirli vatandaş için, 5 yılda 500 bin konut, 250 bin altyapılı arsa ve 50 bin işyerinin satışa sunulacağını söyledi.

Konutta fiyatlar 608 bin TL, taksitler 2 bin 280 TL’den başlayacak. Dar gelirli vatandaş 112 bin 500 TL’den başlayan fiyatla arsa, 350 bin TL’den başlayan fiyatla işyeri sahibi olacak. Başvurular bugün başlarken, yılbaşında da ilk temel atılacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ isimli Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Erdoğan, 5 yılda toplam 500 bin konut, 250 bin altyapılı Arsa ve 50 bin işyerinin satışa sunulacağını, ilk etapta ise 250 bin konut, 100 bin arsa ve 10 bin Işyeri projesinin hayata geçeceğini söyledi ve şu bilgileri verdi:

“Vatandaşlar toplamda 608 bin TL fiyata sahip 2+1 konutlara 2 bin 280 TL’lik taksitlerle, 240 ay vade ile sahip olacak. Toplam 850 bin TL fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 TL’den başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecek.” Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi Tanıtım Töreni’nde yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

BAŞVURU BUGÜN BAŞLADI

“Ülkemizin her yerinde yüzbinlerce yeni sosyal konutu konut arsasının ve işyerlerinin inşa sürecini başlatıyoruz. Başvurular yarın (bugün) itibarıyla başlayacak ve ekim ayına kadar sürecek bu projelerin ilk temelini yılbaşında atıyoruz. Amacımız ilk etap konutlarını azami iki yıl içinde bitirip vatandaşlarımıza teslim etmek. Yatay mimari anlayışıyla yani zemin artı üç, dört bilemediniz beş, depreme uygun şekilde inşa edeceğimiz projeler ülkemizin her yerinde devam edecek. Projelerimizi yeşili hakim kılacak anlayışla hayata geçiriyoruz. Bu kampanya sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir. Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılına böylesine küresel ve tarihi önemde bir kampanyayla girmekten gurur duyuyoruz. Kampanyamızla ilgili ayrıntıları paylaşmak istiyorum. Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut. 250 bin konut amaçlı arsa, yani vatandaş der ki bana altyapısı yapılmış arsa verin ben kendim yapacağım. Onun için 250 bin konut yapımına müsait altyapısı halledilmiş arsa. 50 bin işyeri yapıp milletimizin istifadesine sunmaktır.”

10 MİLYON VATANDAŞ

“Böylece 2003’ten beri ürettiğimiz sosyal konut sayısını 2 milyona, vatandaş sayımızı da 10 milyonun üzerine çıkarmış olacağız” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Projenin büyüklüğünü anlatmak için şöyle örnek vermekte fayda görüyorum. 500 bin konut hedefi sayısı hane sayısı bakımından İstanbul’un dörtte birine, Ankara’nın yarısına, Kocaeli’nin tamamına eşitken, Bilecik, Bitlis, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane ve Hakkari’nin tamamına eşittir. Bu büyüklükteki bir proje yaklaşık 900 milyar TL’lik yatırım değeri demektir. Çarpan etkisiyle 2 trilyon liradan fazla ekonomik hareketliliğe yol açacak projeyi siz vatandaşlarımla birlikte paylaşıyoruz. Bu devasa sosyal konut projemizin ilk etabını oluşturan 250 bin sosyal konut, 100 bin konut arsasını ve 10 bin işyerini iki yılda biterek kullanıma sunmaya planlıyoruz. Konutu, arsası ve işyeriyle toplam 360 bin bağımsız birimden oluşan projemizin bu ilk etabı dahi Cumhuriyet tarihinin en büyük, en kapsamlı sosyal konut atılımıdır. Dünyada hiçbir ülkenin cesaret edemediği projeyle milyonlarca vatandaşımız ev sahibi yapmakta kararlıyız. Bugün açıkladığımız projenin tamamı, 500 bin konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri bittiğinde 3 milyon 750 bin insanımızı daha güvenli yaşam alanlarına kavuşturmuş olacağız. Ülkenin her kazancına her sevincine itiraz edenler de unutmayın, onlar boş durmuyor. Her projemiz gibi 500 bin sosyal konutun yapılamayacağını söyleyenleri ben kale bile almıyorum. Çünkü biz yaptık, yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.”

FAİZSİZ ARSA SATIŞI

İlk defa vatandaşlara altyapı ve imarı hazır arsa alternatifi sunulduğunu ifade eden Erdoğan, “Böylece düşük gelir grubuna mensup vatandaşlarımıza şehirlerin çeperlerinde kendi evlerini yapma imkanı sağlıyoruz. İlk etapta 7 ayrı bölgede belirlediğimiz arsalar piyasa fiyatlarının altında bedelli faizsiz vatandaşa satılacak. Arsayı alan vatandaşımız projeye uygun şekilde kendi evini yapabilecek. Mühendislik ve mimari destek de verilecektir. Arsalar iki gruptan oluşuyor. İlk grupta 350 ile 500 metrekarelik alanlardan oluşan müstakil parsel şeklinde arsalar vardır. Bunlar 192 bin 500 TL’den başlayan toplam fiyat ve bin 604 TL’den başlayan taksitlerin 10 yıl vadeyle faizsiz ödeneceği yöntemle vatandaşımıza satılacak. İkinci grubu oluşturan hisseli parsellerin ödemesi ise 112 bin 500 TL’den başlayan toplam fiyat ve 937 TL’den başlayan taksitlerle ve 10 yıl vadeyle, faizsiz şekilde yapılabilecektir” dedi. İşyeri projeleri hakkında da bilgi veren Erdoğan, “Halihazırda 12 ilimizde 3 bin 930’u tamamlanmış toplam 10 bini aşan sanayi tipi işyeri projemiz bulunuyor. İlk etapta 10 bin yeni işyerini küçük ve orta ölçekli sanayicilerimizin hizmetine sunuyoruz. Sanayi tipi işyerleri 100 bine yakın istihdam sağlayacak. Bu işyerlerini 350 bin liradan başlayan fiyatlar ve 2 bin 633 TL’den başlayan taksitlerle 120 ay vadeyle emekçi kardeşlerimize sunacağız. İlk çivilir çakılır çakılmaz sanayi çarkları hızlanmaya 200 bin yeni istihdamla işgücümüz kazanmaya başlayacak” ifadelerini kullandı.

‘TİCARİ KAZANCA FIRSAT VERMEYECEĞİZ’

Fırsatçılara geçit verilmeyeceğini belirten Erdoğan, “Kamunun ciddi kaynak ayırarak önemli fedakarlıkta bulunarak yürüttüğü bu projeyi ticari kazanç haline getirmek isteyenlere de açık söylüyorum, fırsat vermeyeceğiz. Kendi aklınca devleti kandırarak hak etmediği halde TOKİ’den ev almaya çalışanların hem ödedikleri parayı hem evleri kaybedecekleri sıkı, etkin ve güvenilir denetim mekanizması kuracağız. Tek derdimiz imkanı kısıtlı ailelerimizi uygun şartlarla ev sahibi yapmaktır” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz