1 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem Haberleri1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı başladı mı?

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı başladı mı?

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün çalışmasının yapıldığı alanda incelemelerde bulunarak inşaatın fiilen başladığını belirtti.

 

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün çalışmasının yapıldığı alanda incelemelerde bulunarak inşaatın fiilen başladığını belirtti. Konuyla ilgili bilgi veren Bakan Arslan, “Bakanlık olarak gerek bizim, gerek ülkemiz için, gerek Çanakkale, Lapseki için gerçekten tarihi günler yaşıyoruz. Çünkü verdiğimiz bir sözün bu bölge için şehitler diyarı Çanakkale için önemli olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatına fiilen başlandı.” dedi.

Arsalan, “Bakanlık olarak gerek bizim, gerek ülkemiz için, gerek Çanakkale, Lapseki için gerçekten tarihi günler yaşıyoruz. Çünkü verdiğimiz bir sözün bu bölge için şehitler diyarı Çanakkale için önemli olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatına fiilen başlandı. Sahada siz de görüyorsunuz, iş makineleri çalışıyor. Biz burada özellikle Anadolu yakasını Trakya bağlayacak olan köprü ayağının geldiği yerdeyiz. 18 Mart’ta da inşallah bu köprünün resmen temelini Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve değerli misafirlerimizin katılımlarıyla gerçekleştirmiş olacağız. Bu gurur gerçekten hepimize yeter.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz