3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleri140 Kamyon Çöple, 300 Bin Konutun Elektrik İhtiyacı Karşılanabilir

140 Kamyon Çöple, 300 Bin Konutun Elektrik İhtiyacı Karşılanabilir

8 aydır her gün deniz yüzeyinde temizlik çalışması yapan İBB ekipleri 140 kamyon çöp topladı. Toplanılan bu çöpler biyogaz santrallerine gönderilerek elektrik üretimi gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTAÇ ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı deniz yüzeyindeki yüzer atıkları, yerli üretim Deniz Yüzeyi Temizleme Teknesi (DYT) ile topluyor. İstanbul genelinde 5 milyon metrekareyi bulan alanda topladıkları atıkları İSTAÇ’ın geri dönüşüm merkezlerine gönderiyor. Burada ayrıştırılarak geri dönüşüm merkezlerine gönderilen atıkların enerji kaynağı olarak kullanılabilenleri de biyogaz santraline gönderiliyor. Biyogaz santrallerinde çöp gazı (ağırlıklı olarak metan gazı içermektedir) elde ediliyor. Bu gazın yakılması ile de tam 300 bin konutun günlük elektrik ihtiyacı karşılanmış oluyor.

İBB bir yandan da çevre temizliğine ilişkin seminerler de düzenliyor. Bu kapsamda, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 50’ye yakın okulda 5 bin öğrenciye “Denizlerimiz Temiz Kalsın” konulu eğitim verildi. İBB’ nin Düzenlenen eğitim ve seminer programlarına 2019’da da devam edileceği öğrenildi. Yeni eğitim öğretim döneminde 10 bin öğrenciye ulaşmayı hedefleyen ekipler, aynı zamanda Galata Köprüsü, Arnavutköy, Aşiyan, Üsküdar, Zeytinburnu, Yenikapı, Paşabahçe, Beykoz Sahili’ndeki amatör balıkçı alanlarına ziyaretleri gerçekleştirmeyi planlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz