29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem Haberleri1,20 düşük faizli kredi verilecek! Konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak?

1,20 düşük faizli kredi verilecek! Konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak?

İlk evim konut kampanyası ile ev sahibi olmak isteyenler başvuruların başlayıp başlamadığını merak ediyor. 1,20 faizli konut kredisi, ilk kez ev sahibi olacaklar için devlet tarafından sunulan özel bir finansmandır. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bir açıklamada bulunmuştu ve kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çalışmalar yapılacağını açıklamıştı. Bakan Özhaseki ise “Evini yenilemek isteyenlere 0,69 faizle 180 aya kadar vadeli kredi temin ediyoruz.” dedi. Peki, ilk evim konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak? 1.20 faiz oranlı kredi başvuru şartları neler?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan konut kredisi kampanyasının ayrıntıları merak konusu olmaya devam ediyor. İlk evim kampanyasından yararlanmak isteyen vatandaş, bir süredir gündemde olan düşük faizli kredi durumu hakkındaki son gelişmelere odaklandı. İşte, 1.20 faizli kredinin başvuru şartları hakkında bilgiler…

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların tamamlanması bekleniyor.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından konunun yıl sonuna kadar Meclis’te yer alacağı ve TBMM gündemine geleceği tahmin ediliyor.

İLK EVİM KONUT KAMYANYASINDA VADE SAYISI NE KADAR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ikinci kez ev sahibi olacak kişiler için kredileri sınırlandırmıştı.

Böylelikle artık yatırımcının değil ihtiyacı olanın konuta ulaşması hedeflenecek.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz