25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriTaksim Yeni AKM Projesinden İlk Görüntüler

Taksim Yeni AKM Projesinden İlk Görüntüler

Taksim Yeni AKM’nin projesi tanıtıldı. 2019 yılında açılması hedeflenen AKM’den ilk görüntüler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) proje tanıtım programına katıldı. Yeni AKM projesi video ile tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Atatürk Kültür Merkezi Projesi tanıtım toplantısının, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bakanlığımızdan, belediyemize ve mimarlarımıza kadar bu projenin ortaya çıkmasında emeği geçen herkesi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. İnşallah az önce de değerli mimarımızın da ifade ettiği gibi 2019’un ilk çeyreğinde, nasip olursa tamamlanıp hizmete girdiğinde Atatürk Kültür Merkezi, İstanbulumuz için gerçekten yüz akı, gerçekten sembol bir mekan haline gelecektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Taksim Meydanı’nda inşallah araçları da görmeyeceğiz. Gümüşsuyu’ndan geliş ve araçlar oradan yerin altından Mete Caddesi’nden Taşkışla’ya doğru devam edecek. Dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nin önünde bir araç trafiğini görmeyeceksiniz. Aynı şekilde Marmara Oteli’nin önünde de bir araç trafiği görmeyeceksiniz. Orada da yine yerin altına almak suretiyle tamamen yayalaştırılmış bir Taksim Meydanı’nı göreceksiniz. Dolayısıyla Taksim Meydanı’nın bu yayalaştırma süreci, yeni peyzaj düzenlemeleriyle birlikte meydana farklılık kazandıracak, farklı bir zenginlik getirecek.” dedi.

İşte Yeni AKM’den Görüntüler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz