18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem Haberleri1915 Çanakkale Köprüsü 2023'den Önce Açılabilir

1915 Çanakkale Köprüsü 2023’den Önce Açılabilir

Çanakkale Köprüsü’nü iki Kore firmasıyla beraber yüklenen Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü’nü 2023 yılından önce açmayı planladıklarını söyledi…

Bursalılarla iftar programında bir araya gelen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir, Çanakkale Köprüsü’nün 2023 yılından önce açılması için çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi.

Özdemir, “Biz Çanakkale Köprüsü’nü iki Kore firmasıyla beraber yüklendik, sözleşmelerimizi yaptık. Şu anda proje çalışmaları hızla devam ediyor. Burada en önemli konu sondaj çalışmalarıdır. Dünyanın en uzun köprüsü olacak. İki ayak arasında, iki kule arasında 2023 metre ile dünyanın en büyük, en uzun köprüsü olacak. İnşallah da bunu 2023’ten evvel açmayı planlıyoruz. Bunun için bütün çalışmalara hızla başladık. İki ayağı da denizde olacak, onun için deniz sondaj çalışmalarına hız verdik. En kısa zamanda hem proje hem sondaj hem de finansman konularını hallettikten sonra işe başlayacağız” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz